Evde Kamkat (Kumkuat) Ağacı Yetiştirme

Kamkat bitkisi, kumkuat veya kamkat olarak da yazılmaktadır. Kamkat; diğer narenciye bitkilerine velet fazla soğuk iklimlerde yetişebilen küçük, narenciye meyvesidir. Kamkat meyvesi hem tatlı hem ekşidir ve kabuğu soyulmadan yenir. Kamkat ağaçlarının yetiştirilmesi ile gelişimi, kamkat ağacının bakımı nasıl yapılır? Bununla ilgili herhangi bir bilgi aldınız mı? Kamkat nasıl yeni sorularına yanıtların yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Kumkuat Fidani

Kumkuatlar yaprak döken ağaçlardır. Kumkuat ağaçlarının kökeni Çin’e dayanmaktadır. 2 ila 4,5 metreye kadar uzayabilen kamkat ağaçları vazo benzeri yuvarlak bir kanopiye sahiptir. İlkbahar aylarında gösterişli ve hoş kokulu çiçekler ile dikkat çelen kamkat ağaçları meyve verebilmektedir. Kamkat ağaçlarını yetiştirmek oldukça kolaydır. Gün boyu güneşe ihtiyaç duyan youyan kamkat ağaçları iyi drene olmuş pek çok toprakta yetiştirilebilmektedir.
Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Daldan Kamkat Çoğaltma

Kamkat ağaçları portakal ve greyfurt anaçlarının myve veren dallarının aşılanması ile üretilip çoğaltılır. Kamkat bitkileri doğrudan eklendiğinde canlı bitkiler üretilemezler.

Kamkat Nasıl Yetiştirilir

Kumkuat, hem bahçede hem de saklanda yetiştirilmeye uygundur. Peyzaj bitkisi olarak sıklıkla tercih edilen kamkatlar, ufacık tropikal meyve veren ağaçlardır. Koyu yeşil parlak yapraklarına sahip kamkat ağaçları altın portakal meyvesi olarak da isimlendirilen, boyut ve renk olarak bir portakalı andıran zeytin çeşitleri üretir. Bir zamanlar Fortunella aile türünde sınıflandırılan kamkat bitkisi, artık portakal, limon ve benzeri meyveler veren turunçgil ağaçları ile aynı cinse sahip olan Citrus japonica familyasında sınıflandırılmaktadır. Kumkuatlar bahçe Saksılarında yetiştirilmesi en kolay meyve ağaçlarından biridir. Ve eğer bir göz atmak isterseniz Nagami’dir’i görme şansınız olacak. Kamkat meyvesi olgunlaştığında, içinde hafif ekşi etli tatlı, yenilebilir bir zenginliğe sahiptir. Kamkat ağaçlarının çeşitli renklerde çiçek açan ve yılda iki kez meyve veren türleridir. Kumkuatlar, plastik, ahşap veya taş bahçe saksıları içerisinde rahatlıkla büyüyebilmektedir. Kamkat dikimi için seçeceğiniz saksınızın mümkün olan ve büyük saksıda olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir.
Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Kumkuat Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Uygun şekilde yetiştirilen kamkat ağaçları yılda 60 cm’de büyüyebilir. Kamkat ağacı dikmek veya nakletmek için en iyi zaman, tüm donma güvenliğini sağlamak sonra kış sonu veya çiçeklenme başıdır.

Kamkat Ne Zaman Çiçek Açar?

Kamkat ağacı havaların ısındığı temmuz ve ağustos aylarının sonlarında çiçek açmaktadır.
Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Kumkuat Ne Zaman Meyve Verir?

Kamkat meyvesinin büyümesi Ağustos sonu ile eylül ayı içersinde gerçekleşmektedir. Meyveleri iri zeytin boyutunda olup Şubat-Mart aylarında yeme olgunluğuna erişmektedir. Biraz enerjiye sahip olmak istiyorsanız onu da kullanabilirsiniz.

Kamkat Ağacı Yapraklarını Döküyor

Saksıdaki kamkatlar, unlu bit istilasına kök çürüklüğü yapana karşı hassastır. Aşırı tamamlanmadan hiçbir şey yapamayacak. Ayrıca ağaç kütlesinin miktarı malç yığmaktan kaçınmalıdır.
Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Kumkuat Nerede Yetişir?

Kumkuat ağacı soğuğa ve dona dayanıklı bitkiler değildir. 8 derece ve altındaki Bölgelerde kumkuat ağaçları yetiştirilmemektedir. Bu mekanlarda yetiştirilen kumuat ağaçları soğukta kış mevsiminde iç mekanlara taşınmalı ve korunaklı bir şekilde muhafaza edilmelidir. Kamkat 50 ila 60 yaş arası için idealdir. İç mekanda yetiştireceğiniz bitkileriniz için, özellikle kış aylarında, su ile buğulamak, kamkat ağacınızı mutlu bir şekilde ısınmaya yardımcı olacaktır.

Evde Kamkat Ağacı Yetiştirme

Kamkat Ağacım Çiçek Açmıyor

Kamkat ağaçlarının kök çürüklüğüne karşı oldukça hassastır. Sulamasında aşırıya kaçmanın bedelini farklı bir şekilde ödemeniz gerekiyor ve işiniz bittiğinde bunu yapabileceksiniz. Bu, ihtiyacınız olan bilgiyi almanın en iyi yoludur ve bunu ihtiyacınız olan bilgiyi almak için de kullanabilirsiniz. İlaçlanacak kamkat ağaçlarında böcek ilacı etiketlerine tam olarak uyulması gerekmektedir.

Kamkat Nasıl Budanır?

Kamkatlar aşılanmış ağaçlardır. Tomurcuklanma konusunda endişelenmenize gerek yok, ancak bununla her zaman bir ilginiz olacak. Çünkü bu yeni dallar meyve verecektir. Yaşlılığınıza da bir göz atmalısınız, ihtiyacınız olan bilgilere bakmalısınız. Ağacı biçimlendirmek için budamak isteniyorsa; meyve hasadı yapıldıktan sonra, ancak bir sonraki baharın çiçeklerinin ortaya çıkmasından sonra yapılması gerekmektedir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Başı Yukarı Aşağı Sallamak Ne Anlama Gelir? Davranışın Psikolojisi

Başı yukarı aşağı sallamak ne anlama gelir? Davranışın psikolojik kökenleri ve anlamı hakkında detaylı bir inceleme. Psikolojik açıdan bu davranışın etkilerini ve anlamını öğrenin.

Bir yanıt yazın