Geçiş tarzı dekorasyon, barındırılandan günlük yaşam alanlarımız olan evlere kadar pek çok alanda kullanılabilir. Geçiş tarzı dekorasyonlarda geleneksel tasarım özellikleri, modern tasarımın temiz ve keskin açısıyla birleştirilmesi ve bu çalıştırma eskiyle yeninin birleştirilmesi amaçlanır. Denge kuruluşunda pek çok detay vardır. Bu sayede dekore edilen alan herkes için davetkar ve konforlu hale gelir. peki Dekorasyonda geçiş tarzı nedir ve nasıl kullanılır?? Yazımızı okumak için devam edin.
İçindekiler
Geçiş Tarzı Tasarımların Temel Özellikleri
Geçiş tarzı, farklı mesafede uyumlu şekilde bir araya getirme özelliğiyle ön plana çıkar. Örneğin geleneksel bitkiler bir yemek masasının üzerinde modern bir aydınlatma armatürü, yanında ise geleneksel desenli kumaşla kaplanmış modern tasarımlı sandalyeler bulunabilir. Böylesine parçalar dağılıyor, dağınık ve rahatsız edici bir görüntüye neden oluyor gibi duruyor. Ancak birkaç önemli nokta göz önünde bulundurulduğunda sonuç benzersiz ve oldukça çekici olacaktır.
Dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biri, mobilyaların tamamının bir tarzının aşırı derecede yansıtmasıdır. Eski tarz güzeldir, biraz daha hareketlidir, ultra modern ve moderndir. Modern güvenlik sistemine erişiminiz olduğunda mobil olmanıza gerek yok. Geleneksel eğriler ve yaninda charpıcı ve uyumlu olan modern kısım hakkında temel ayrıntılı bilgiler. Bu da paletlerini baz almak için yakalamanları da kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Geçiş tarzı tasarımlarda renk paletleri bol, gri, on renk, beyaz ve kahverengi gibi nötr tonlardan oluşur. Mavi ve yeşilin yumuşak yapısı ise vurgu rengi olarak eklenebilir. Evinizi dekore etmek istiyorsanız eski halk hakkında bilmeniz gereken her şeye sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Ancak her konuda detaylı bilgiye sahip olmak iyi bir fikirdir. Geçiş işlemi yapılan tasarımlarda yerleşim genelinde metal, kam, ahşap, deri ve rattan dokümantasyon ve yüzeyler kullanılır. Bu aynı zamanda aradığınızı görebileceğiniz ve buna alışmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olacağınız anlamına gelir. Bundan dolayı dekorasyon ve sanat, geçiş tarzı tasarımlarda oldukça dikkatli ve saklanarak kullanılır. Örneğin bir duvarda küçük parçalardan oluşan çok sayıda tablo kullanmak yerine büyük bir sanat eseri mevcuttur.
Geçiş Tarzı Tasarımların Tarihi
Geçiş tasarımı ve geçiş tarzındaki mobilyalar, modern tasarımdan kısa bir süre sonra ortaya çıktı. 1940 ve 1950’lerde modern tasarımın ortaya çıkmasıyla birlikte geçiş tasarımı da popüler hale gelmiştir. Bu, onun hakkında bilmeniz gereken her şeye bakabileceğiniz veya onu popülist, modern ve modern hale getirebileceğiniz anlamına gelir. Modern ekipmanlar kullanmanıza gerek yok ama yeni bir görünüm yaratmak için de kullanabilirsiniz. 1950’lerden itibaren geçiş tasarımları oldukça beğenilmiş ve pek çok kişi tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Günümüzde bile pek çok tarzın harmanlandığı bu stilin örneklerini dergilerde, mevcutta ve çeşitli dekorasyon işlerinde rahatlıkla görebilirsiniz.
Geçiş Tasarımı ve Geleneksel Tasarım Arasındaki Bağlantı
Geçiş tasarımıGeleneksel tasarımın özelliklerinden faydalanır ve bu iki tarzın parçalarının birbiriyle bağlantılı ve kullanılabilir olması neden olur. Ancak geleneksel ve geçiş tasarımını birbirinden ayıran pek çok nokta mevcut. İşte geçiş tasarımı ile geleneksel tasarım arasındaki fark: Geçiş tasarımlarında genellikle açık ahşap sistemlerinde kullanılır ve mobilyalar hem kontrollü hem de düz çizgilerde tercih edilir. Detaylandırmanın aşırı şekilde düzenlenmesi veya dikkat dağıtıcı detaylardan kaçınılır. Geleneksel objelere, modern ve yani tarzdaki objelerin yanında yer verilmektedir. Renkler’in bununla ne yapacağına dair hiçbir fikri yok. Geçiş tarzı tasarımlarda sakinleştirici tonlar ve mavi veya yeşil veren açık renkler ön plandadır. Geleneksel tasarımda çoğu zaman koyu ahşap seçenekleri kullanılır ve mobilyalar, karmaşık ayrıntılara sahiptir. Dekorasyonun mobilyaları simetrik şekilde yerleştirilir. Örneğin bir kanepe, her iki tarafta masa veya lamba şeklinde konumlandırılır. Geleneksel olarak yapılan dekorasyonlarda ağır ve bol detaylar bol miktarda kullanılır. Eski tonda çok fazla dekorasyon var ve renkler de var, böylece aradığınızı görebilirsiniz.
Geçiş Tarzında Yapılan Dekoasyonlar İçin İnceleme
Evinizde geçişte dekorasyon yapmak istiyorsanız bu konuda birkaç ipucunu bulundurmanız, dolayısıyla fazla yorulmadan ev dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Dekoratif tasarımın pek çok detayı var, bu iyi bir fikir, bu iyi bir fikir ve bu iyi bir fikir. Neler olup bittiğini görmenin kolay olduğunu hatırlamak önemlidir. Her parçanın mekanıa uyumlu olması için son derece modern ve son derece geleneksel nesnelerden kullanmaktan kaçınmalısınız. Örneğin geleneksel bir raf ünitesini modern bir sandalyeyle birlikte kullanabilirsiniz. Her 2 tarza ait mobilyanın da aşırı uçlarda olmaması, dekorasyonun bibiriyle uyumlu olmasını sağlayacak. Ancak farklı tarzlarda tercih edilen mobilyaların, yansıttıkları tarzın en belirgin ve uçsuz bucaksız olmaları, mekânda uyum yaratmaları yerine, sonlandırılma çatışmalarına neden olacaktır. Ayrıca tercih edilen raf ünitesi son derece karmaşık detaylara sahipse ve modern hizmetlerle kullanılan sandalye fütürizm sınırları zorluyorsa bu iki ürün tamamen çatışacak ve uyumsuz bir görüntüye neden olacaktır.
Geçiş tarzı Dekorasyonlarda renk paletini sakin ve baz tonlarda hazırlamalısınız. Paletleri ne kadar olursa olsun, farklı ögelerdeki alanlarda sabit bir enerjiye sahip olunmasını sağlar. Yapılması gereken çok fazla dekorasyon var, hem dekorasyon sizin için daha iyi olacak, hem de dekorasyondan en iyi şekilde yararlanma fırsatına sahip olacaksınız. Ancak alışmak için ihtiyacınız olan her şeye alışmak kolaydır. Tüm bu depoda göz önünde bulundurarak iyi tasarlanmış bir geçiş alanı oluşturabilirsiniz.