Şeker begonya çok sevilen bir küçük bitkidir. Bir şeyi böyle görmek istersiniz, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey olur ve onunla bir ilginiz olur. Yeşil, bronz veya vişneçürüğü renginde parlak ve mumsu görünüme sahip olan vardır. Çiçekleri beyaz, pembe veya kırmızı renkte olabilir. Sadece güzel oldukları için değil bitki koleksiyonunuz içinde az bakıma ihtiyaç duymanız için de sevilirler. Şeker begonyaları, geyiklerin hoşuna giden bitkilerdir. Güzel kalmaları için sadece ölü çiçeklerin temizlenmesi ve arada bir budanması gerekir.
İçindekiler
Şeker Begonya Bakımı
Şeker begonyasının bakımı çok basit, doğru miktarda güneş ışığı ve su filmi yeterlidir. Ama buna değer, böylece paranızı geri alabilecek ve paranızı geri alabileceksiniz.
Işık
Yaşadığınız yer ve oradaki sıcaklığa bağlı olarak şeker begonya bitkinizi tamamen güneşten alacağınız ya da belirli bir oranda gölgede saklamak için bir yere koymanız mümkündür. Doğru yerde olduğunuzdan emin olmanız ve size yardımcı olacak bir mesaj istemeniz gerekecek. Aşırı sıcak ve doğrudan güneş ışınları bitkiyi sıkıntıya sokabilir.
toprak
Drenajı iyi bir toprak olması. Bitkilerin topraklarının sürekli olması istenir ancak toprağın nemli ya da canlı olması durumunda bitkiye zarar verir ve köklerinin patlamasına neden olur. Şeker begonia bitkinizi organik madde açısından zengin bir şekilde eklediğinizde topraktaki maddeler zaman içinde tükenecektir çünkü bitkiniz bu besin türünü kullanarak gelişecektir.
Su
Bu düzenli olarak düzenli olarak sulanması gerekir, topraklarının sürekli nemli kalması severler. Ancak suyun akışına izin verilmesine izin verilmemesi için çok fazla sulamamaya gayret edin. Aksi halde şeker begonyalarında sık görülen bir durum olan kök patlaması meydana gelebilir. Sulama sırasında dikkat edilecek bir diğer noktanın yapraklarına su gelmemesidir. Yapraklar çiçeksiz mantar üreyebilir. Bunu önlemek için bitkinizi dipten yani yakın sulayın.
Sıcaklık ve Nem
Anavatanı Orta ve Güney Amerika olan bu bitkiler, sıcağı ve nemi sever, bunlar yeterli olduğu sürece bahçenizde çok yıllık bitki olarak yetiştirebilirsiniz. Bu bitkiler, sadece 15 Santigrat (60 Fahrenhayt) derece üzerindeki donanımların sağlıklı kalabilmesi için bazı bahçıvanlar onları dondurduktan sonra yıllık bitki olarak bahçeye eker. Şeker begonya bitkisi yıl boyunca çiçek açmaya devam etmeyi deneyin kışın ortamda mükemmel bir ev bitkiniz olacaktır. parçaları kurutmamaya gayret edin. Şeker begonia bitkinizi muhafaza ederseniz saksınızı içine çakılmış taştan bir tepsi üzerine koyun. Çocuğunuz varsa, size gönderilmesi için ücret ödemeniz gerekecektir. Tepsiden buharlaşan sızıntının ilk odalarındaki alan önemli ölçüde korunur.
Gübre
Şeker begonya gübre konusunda çok seçici değildir, 10-10-10 gibi genel hafif bir gübre genellikle başlangıç bölgelerine karşı çalışır. Büyüme dönemi boyunca her ay bir doz gübrelendiğinde büyüme ve büyüme hızı artacaktır.
Şeker Begonyası Nasıl Çoğaltılır?
Şeker begonyaları çelikten kolayca çoğaltılır. Bu şu şekildedir: boyut yaklaşık 7-10 cm uzunluğunda olmalıdır. Kestiğiniz çeliğin üzerinde birkaç budak olduğunuzdan emin olun. Dipten yaklaşık beş cm yükseklikteki eski kopuşun. Kesik olan ucu köklendirme hormonu içine daldırın. Kesik olan ucu drenajı iyi olan bir korunmuş yaklaşık 5 cm gömün ve hava nemli tutun. Köklenme yeteneğini kaybetmemek için plastik bir poşette sarabilirsiniz. Üçüncü ve dördüncü adımlarla atlayarak çeliğinizi doldurarak bir kavanoz içine kayıtların köklenmesini b sağlayabilirsiniz. Kökler 2,5 cm kadar uzadıktan sonra çeliğinizi ekleyebilirsiniz; Bu makale eski versiyonda görülebilir.
Şeker Begonyayı Tohumdan Yetiştirmek
Şeker begonyayı tohumdan da yetiştirebilirsiniz. Bu durumda şunu da okuyabilirsiniz: Oğul görülmeden yaklaşık 12 hafta önce, hücrelerin hücrelerini çimlendirin. Humları drenajı iyi, zengin bir şekilde serpinir. Tohumlarınızdaki filtreleri içine bastırın, tamamen kapatmamaya dikkat edin. Çimlenmelerdeki parlak parlaklık sorunları vardır. Humları plastik bir poşetle ya da nem kubbesiyle kapatın ve havanın nemli tutun. Bu noktada sabır çok önemlidir. Begonyaların çimlenmesi zaman alır, bu nedenle pes etmeyin. Humlerinizi yetiştirme ışık altında sıcak tutun ve durumlarını takip edin. Parçaları bir ısıtıcı üzerine koyarak daha iyi çimlenmelerini sağlayabilirsiniz. Birkaç yaprak çıktıktan sonra yavru şeker begonyalarınızı kendi saksılarına alabilir, dişarı ekmeden onları ortada alıştırabilirsiniz.
Budama
Şeker begonyanızı sağlıklı ve güzel yapmak zor değildir. Yapmanız gereken tek şey, yenilerinin çıkması için eski ve solmuş çiçeklerin temizlenmesi. Bu işlem adına ölü çiçeklerin korunması (ölübaşlılık) verilmektedir.
Saksıda Yetiştirme
Belirtildiği gibi, şeker begonya bahçenize gerçekten renk katacaktır. Biraz bilgi sahibi olmak önemli. Şeker begonya doğru bir saksıya dikilmişse sık sık saksısını yenilemeye gerek yoktur. Bitkinin yetişkin halinin sığacağı bir saksı seçmişseniz saksı değiştiren şeyleri en baştan kaldırmış olursunuz. Hangi saksıyı seçip seçin, altında drenaj deliği olduğundan emin olun. Mutfağınızdaki yiyeceklerle ilgili bir şeyler söylemelisiniz. Begonyalar ile ilgili diğer içeriklerimize de göz atmanızı öneririz.
Yaprak Güzeli Begonya Bakımı ve Yetiştirilmesi
Çilli Begonya Bakımı ve Çoğaltması
Begonya Çiçeği Bakımı ve Çeşitleri