Süt Ağacı Bakımı, Çoğaltma ve Saksı Değişimi

Afrika süt ağacı olarak bilinen Euphorbia trigona, Orta Afrika’ya özgü bir türdür. Kökleri istilacı olmasa da hızlı ve coşkulu büyüme ile sıklıkla tercih edilmektedir. Halk arasında; Şamdan kaktüsü, katedral kaktüsü, dostluk kaktüsü ve iyi şans bitkisi gibi pek çok isimle anılmaktadır. Süt bitkileri büyüme mevsimi boyunca gür ve yeşil kalır. Afrika 30 ve 60 cm boyutlarında, üst kısmı 2 metre uzunluğunda, ağırlığı ise 30 cm uzunluğundadır. Bir göz atmak iyi bir fikir, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey olacak.
Süt Ağacı Bakımı

Afrika Süt Ağacı Bakımı

Afrika süt ağacı, Güney Amerika’da ve Avrupa’nın Akdeniz bölgelerinde dekoratif bir peyzaj veya kap bitkisi olarak oldukça popülerdir. Hızla büyüyen boyu, onu tatlı bitkisi Meraklılar için aranan bir bitki yapar. Süt ağaçları budama ve kazıklama yoluyla eğitim gerektirebilmektedir. Afrika süt ağacı ayrıca kuraklığa çok dayanıklıdır. Bu nasıl çalışıyor ve nasıl çalışıyor. Bu, sistemi iyi geliştirilmiş bir sistem oluşturmak için kullanabileceğiniz anlamına gelir. Budanması ve kazıklanmasıyla güzel vakit geçirebilirsiniz. Afrika süt ağaçları dolaylı ancak parlak güneş ışığını yaymaktadır. Güneye bakan bir pencere ömrü veya kısmi güneş alan dış mekanlarda hızlı bir gelişme gösterecektir. Süt ağacı çiçekleri toprak konusunda ekstra bir bakım istemiyor. Ancak ağır killi toprakların merkezi sağlıklı olabilir ve drenajı engelleyebilir. Süt ağaçlarının gelişimi için kumlu topraklar iyi bir seçim olacaktır. Etli bir bitki olan Afrika süt ürününün fazla suya ihtiyacı yoktur. Biraz su ve biraz su bulundurmak iyi bir fikirdir. Ancak normal şartlarda iç mekanlarda yetiştirilen süt ağaçlarının haftada bir kez orta düzeyde sulanması yeterli olacaktır. Doğal yaşam miktarını değiştirmek için onu sulama arasında kurutması beklenmelidir. Süt ağacı bitkileri sıcaklık velığa kuraklığa dayanıklı bitkilerdir. Kuru iklimin oldukça yüksek sıcaklıklarını tolere edebilir. Yazları çok sıcak olan bir yerde yetiştirilirse, aşırı ısınmayı önlemek için bitki doğrudan güneş ışığı veya kısmi gölge alan bir yere yerleştirilmelidir. Süt ağacı bitkisinin ekstra neme ihtiyacı yoktur ve çok nemli ve nemli bir şekilde işlenmiş süt ağacı bitkisi yetiştirme mantarı veya haşere gibi bakımları neden olabilir. İlkbahar ve yaz aylarında başlangıç ​​büyüme mevsimi boyunca, ayda bir kez suda değişim gübre ile süt ağacı bitkilerinin gelişimi desteklenebilir.
Süt Ağacı Bakımı

Süt Ağacı Budama

Afrika süt ağaçları her zaman budama yapmaz. Ancak çok hızlı uzayan süt ağacı çiçeklerinin devrilmemesi çin budanmalı ya da kazık ile sabitlenmelidir. Sapları budamak için keskin ve sterilize edilmiş bir bıçak deposu. Kesilen süt ağacı dalları kurur ve bir nasır tabakası oluşturur. Budama işlemi gerçekleştirilirken başlangıçta her iki tarafta da dengeli olduğundan emin olunmalıdır.

Süt Ağacı Bakımı

Afrika Süt Ağacı Çoğaltma

Afrika süt ağacı kolayca çoğaltılabilir. Süt ağacınızı çoğaltmak için sadece bir çift makasa ve ortamda ortama sahip besin değeri yüksek toprak ile karşılanan bir kaba ihtiyacınız vardır. Eldivenler gibi uygun koruyucu giysiler de kullanabilirsiniz ve cildinize sütlü özsu bulaşırsa hemen yıkamanız önerilir. Süt ağacınızı çoğaltmak için bitkinizin dallarından birinin yuvasının keskin bir makas yardımıyla kesin. Sızıntı akana dek dalı soğuk su yıkama. Kestiğiniz süt ağacını, bir kağıt havlu üzerine; Kuru ve doğrudan güneş gören bir odada, beş ila yedi gün boyunca bekletin. Böylece nasırlanır. Pek çok süt ürününün çoğaltılması nasıl aşamalı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bitkinizin sağlıklı şekilde gelişmesi için nasır süresi oldukça önemlidir. Küçük bir şekilde buna iyi bir göz atabilirsiniz, ancak bu iyi bir fikirdir. Kesimin korunmasını desteklemek için üst üste bir çakıllı tütünü bitkinizin durmasını sağlayacak. Kesim yaptığınız yerde saklamanızı bir süre beklemeniz önerilir. Süt ağacı kesimi iki ay içinde kök salacaktır. Büyümeyi görmezseniz, yeni süt ağacı bitkinizi biraz daha büyük, bir saksıya nakledebilirsiniz.
Süt Ağacı Bakımı

Afrika Süt Ağacı Saksı Değişimi

Sit ağacı bitkisinin saksısını değiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bitkinizin aşısı sulama riskinden korunmanızın ve drenajlı bir saklanda saklanacaktır. Afrika süt ağacı, suyu emen kendinde olan bir toprak kapta çok hızlı gelişecektir. Süt ağacınız için suyu çok iyi emmeyen sırlı saklamalardan kaçının. Etli bitkiler için formalize edilmiş kumlu bir toprak veya saksı karışımı, daha iyi su drenajı sağlar. Drenajı temizlemek için saksıya pomza veya perlitle takılabilir. Süt ağacı bitkiniz her yıl daha hızlı bir gelişim gösterir. Bitkinizi daha büyük bir bloğun yeniden düzenlenmesi, bitkilerin bitkiyi yerinde tutması için yeterli alan sağlanmasını sağlar. Bitkinin zarar görmesi için çok büyük bir Afrika süt ağacının saklama yerinin iki kişi tarafından değiştirilmesi gerekebilir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Başı Yukarı Aşağı Sallamak Ne Anlama Gelir? Davranışın Psikolojisi

Başı yukarı aşağı sallamak ne anlama gelir? Davranışın psikolojik kökenleri ve anlamı hakkında detaylı bir inceleme. Psikolojik açıdan bu davranışın etkilerini ve anlamını öğrenin.

Bir yanıt yazın