Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçı (Soleirolia soleirolii), çok sayıda ufak yapraktan oluşan bir yığın halinde temel, yıllık olarak yetiştirilen, tropik bir bitkidir. Sık sık bir yosun türüyle karıştırılan bu güzel bitki, ısırgangiller familyasına aittir. Arapsaçını böylesine özel kılan şey, küçük, etli saplarının üzerindeki yuvarlak veya fasulye biçimli yapraklardan oluşan narin ve oldukça dolaşık yığınıdır. Arapsaçı, yeni başlayanlar için bakımı son derece kolay olan bir bitkidir. Bununla birlikte, güzel bir görünüm sergilemesi için düzenli bir bakıma ihtiyaç vardır. Biraz zamanınızın olması ve söyleyecek bir şeylerinizin olması iyi bir fikir. Sıcak iklimlerde, daima yeşil kalan bir yer örtücü bitki olarak dış mekânlarda bakılan bu bitki, kayalık bahçelerde de büyük bitkilere ait olması için tercih edilir. Soğuk dosyalar ise bu bitki Açık alanlarda dikildiği takdirde kış mevsimi başladığında ölecektir. dolayısıyla soğuk iklimlerde bu bitkiye yalnızca yıllık olarak bakılabilir. Son derece hızlı büyüyen bu bitki bitkisi depolamada geniş genişliktedir. Tropikal bir iklime sahipseniz biraz vakit ayırabilirsiniz.
Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçı Bitkisi Bakımı

Arapsaçı coşkulu bir şekilde büyüyor. Ama ideal bir yerdesiniz, bir toprakta aradığınızı görebilecek, aradığınızı görebilecek ve parayı alabileceksiniz. Bunun dışında. Dikkatin bir hızla büyümesiyle nam salan bu bitkilerin yoğun güneş ışığına veya kurak parçalara pek uyum sağlayamaz. Bununla birlikte, verimli, iyi drene edilmiş, nemli bir toprakta arapsaçı, kök filizlerini yayıp bulunduğu alan boyunca genişler. Sıcak iklimlerde büyüleyici yeşil rengini asla kaybetmeyen bu bitki, kendini hissettirdiği tepeden kabara kadar kurur. Saksıya dikildiğinde ise standart bir toprak karışımıyla kolayca büyür. Dış mekanlarda yetiştirilen arapsaçı bitkilerinin haşerelerle veya yayılmayla ilgili pek fazla derdi olmaz. İç mekânlarda yetiştirildiklerinde çoğu ev bitkisine musallat olan yaprakbiti, akar ve pamuklu bit gibi haşerelerin istilasına uğrar.

Uyari

Arapsaçı çiçeği, düzenli yağış alan ılıman iklimlerde canlı ot görünümüne bürünür ve etrafa ciddi açıklık oranı. Amerika’nın güneybatı bölgelerinde hızlı ve vahşi bir yayılım gösterse de köklerinden sökülebilir.

Işık

Arapsaçı bitkisi, yoğun güneş ışığına kısa periyodlar halinde tahammül edebilir. Ama en güzel hale gelen parlak, (cam) filtreden geçirilmiş ışık ile kavuşur. Tam gün güneş alan lisanslarının kuruyup kavrulabilir. Arapsaçı çiçekleri ev ortamında bakıldıklarında yapay ışıklar altında coşabilirler. Bu, söyleyecek bir şeyin varsa bunu açıkça ifade edebileceğin anlamına gelir.

toprak

Humus, organik madde olarak da doğal bir ürün olarak kullanılabilmekte ve uzun süre kullanılabilmektedir. Ama bahçede iyi vakit geçirmek daha iyi. Arapsaçını ev ortamında ya da bahçede bir saksı içinde kullanmak için ticari toprak karışımları idealdir.

Sülama

Arapsaçı, kurumayı hiç mi hiç sevmeyen, susak bir bitkidir. Bitkinizin kurumasına neden olması halinde, bolluğu bükebileceğinden emin olabilirsiniz. Bitkinizin solmaya başladığını fark ettiğinizde onu takip edin. Göreceksiniz ki arapsaçınız bir gün içinde iyileşecektir. Arapsaçı çiçekleri, kış aylarında çok daha az ister. Toprağın yapısının kurumunda arıza yoktur; ancak nesnelerin birimlerinin nemli olması gerekir.

Isı ve Nem

Doğa şartlarına uygun olarak yetiştirilen arapsaçı için ideal olan, hava sıcaklığının 10 ila 21 santigrat derece olduğu iklimlerdir. Ortam ısısı ne kadar yüksek olursa olsun, arapsaçını yetiştiren kişinin çalıştırdığı ve ne kadar çok dikkat etmesi gerekir. Bu bitki hafif derecede dona tolerans gösterse de USDA’in şiddeti 9. iklim kuşağında zaman zaman tıslayan dondurucu havalar başlangıçta en verimli büyüme dönemini sekteye uğratabilir. İşte bu iyi bir fikir. Arapsaçı ve az %75 oranında yüksek nemi tercih eder. Ama banyonuz varsa çok fazla enerjiye sahip olabilirsiniz. Bu da bulunduğunuz bölgede güzel vakit geçirebileceğiniz ve güvenli bir ortama sahip olmak için ideal mekana sahip olacağınız anlamına gelir.

Gübre

Bu, aradığınız şeyin net bir resmine sahip olmanız için çok iyi bir fikirdir. İlkbahar ve yaz boyunca iki hafta boyunca bir bitkinize sıvı gübre verebilirsiniz. Sıvı gübre, topprağı apaçık bir şekilde göreme merkezi dikenleriyle boğuşarak ona gübre uygulamalarından veya bitkinize granül gübre vermekten çok daha pratiktir.
Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçı Türleri

Soleirolia soleirolii “Aurea”: Altın renkli olan bu tür diğerlerine göre biraz daha yavaş büyür ve diğer türler kadar genişlemez. Ağırlıklı olarak gölge alan bir yerde daha verimli bir şekilde büyür.
Soleirolia soleirolii “Altın Kraliçe”:Kapı açıkça görülebilecek bir tona şeklindedir.
Soleirolia soleirolii “Gümüş Kraliçe”:Bu türün gümüş rengi-gri rengi vardır.
Soleirolia soleirolii “Variegata”: Bu türün, üzerinde beyaz benekler olan, alacalı, gümüşümsü vardır. Eskiden bu kapı “Argentea” deniyordu.

Arapsaçının Budanması

Yeşil renk, bu bölümdeki tüm kurallarda hakimdir. Altın renkli ya da alacalı kapı gibi farklı renkte olan bir türe bakarsanız bitkinizin ardından sonraya yemyeşil bir renge bürünmemesi için yeşil renkte ortaya çıkan saplarını budayabilirsiniz. Arapsaçını budamak pek gerekli olmasa da bu islem, defterin güzel görünümüne ve daha sağlıklı tomurcuklar üretimine katkıda bulunabilir. Şayet arapsaçını evde baktınız başka bir bitkiye arkadaşlık etmek için yetiştiriyorsanız kendi bölgesini asmaması için hafifçe budayabilirsiniz. Küçük teraryumlarda budama yapmak ise büyük ölçüde dikkat gerektirir. Arapsaçı, sınırlı bir alanda diğer uygulayıcıyı kolayca kapabilir.
Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçını Çoğaltma

Arapsaçı çiçeği, özellikle de çiçeklenme ve yaz aylarını kapsayan büyüme dönemindeki bitkiler çoğaltılabilir. Toprağa değen tüm saplar kök oluşturacaktır. Bitkiler sınırsız tanınmadan serpilip yayılabilirler. Bitkinizi kendi bölgesinde tutmak istiyor ama coşarak saklanan melek olmak da depolamayı bir saklayabilirsiniz. Bu bitkiler nadiren tohumdan yetiştirilmektedirler. Arapsaçı bitkisini çoğaltmanın ve iyi iki yolu bölme ve sap bölümüdür. Durumun böyle olduğunu belirtmek önemlidir:
Bitkinizi bölme yöntemiyle çoğaltmak için;

Öncelikle küçük bir bahçe küreğine, yeni bir saksıya ya da bitkinizi büyütebileceğiniz başka bir kaba ihtiyacınız olabilir. Çok fazla bilgiye sahip bir grupta bir bahçeye sahip olmak iyi bir fikirdir. Bitkinize zarar vereceğinizi düşünmeyin; parçalar zaten mümkün olacaktır. Ayırdığınız kısım nemli ve iyi drene edilmiş bir durumda dikin.

Bitkinizi sap kesme yöntemiyle çoğaltmak için;

Standart bir makas ya da budama makası, saksı, yeni nemlendirilmiş toprak karışımı ve bölünmüş köklendirme hormonu ile hazırlığınıza başlayabilirsiniz. 5. santim uzunluğu olan sağlıklı sapları kesin. Ana kadar koparıp yalnızca gövdenin üstünde yaprak bırakın. Toprak karışımında çıkıntılarınızla kestiğiniz parçaları bu açıklıklara dikin. Bu, malların size teslim edildiğinden emin olmak için yeterli zamanınız olacağı anlamına gelir. Kestiğiniz kısımların üstünü streç filmle ya da temiz bir plastik/kam kapağı ile kaplayın. 3 ya da 4 hafta sonra saplar mükemmel bir şekilde kök salmış olacaktır.

Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçını Saksıya Dikme ve Saksı Değişimi

Subtropikal bölgelerde yaşayanlar için bir başka ideal seçenek saksılardır. Bu Bölgelerde arapsaçı olarak depolandığı süre boyunca serpilip yayılabilir. Arapsaçı bitkisi saksıya kusursuz bir şekilde uyum sağlar. Arapsaçı gibi güzelce serpilip yayılan bitkiler, askılı, küçük saksılardan büyüleyici bir şekilde taşarlar. Teraryumlarda bu güzel bitkiler camın yapraklarına doğru sürünerek toprağı tamamen örterler. Yani bu mekânlarda yetiştirildiği, arapsaçı olduğunu, bu bitkilerin mükemmel bir şekilde gruplaştığını söyleyebiliriz. Arapsaçı’da o kadar yüksek düzeyde bilgi var ki, ihtiyacınız olan bilgiye ulaşabileceksiniz. Ama yiyecek bir şeyler bulana kadar beklemene gerek yok. Seçtiğiniz saksının içine turba yosunu ya da perlit ile seyreltilmiş ticari toprak karışımı koyabilirsiniz. Arapsaçının sapları son derece narındır. Bu sayede bitkinizi saksısından saplarından ya da tabanından tutmanız gerekir. Onu saksıdan rahat bir şekilde çıkarmak için saksınızı ters çevirerek bir kurşun kalemin drenaj deliklerinden bitkiye hafifçe vurabilir, onu dürtebilir ya da itebilirsiniz. Daha sonra ek olarak yeni toprak karışımının içine yerleştirmeniz gerekir. Son olarak da bitkinizi güzelce sulamalısınız.

Kışlatma

Don’un ya da soğuk hava koşullarının baskın olduğu bir yerde yaşıyorsanız arapsaçı bitkinizi sakladığınızda yetiştirmeniz daha iyi olur. Dondurucu soğuklar başladığında bitkilerinizi içeri almalısınız. Muhtemelen içerdiğinin üst katmanını öldürecek. Sürekli olarak kışı yaşayan ya da soğuğa dayanıklılık haritasında 9’dan küçük bir numaraya sahip olan bir bölgede yaşıyorsanız bitkiniz büyük mevcut dış mekânlarda hayatta kalamaz. Donanın kısa süreli olarak maruz kaldığında ise başlangıçta devam edebilmesi gerekir.
Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Arapsaçının Çiçeklenmesi Nasıl Sağlanır?

Arapsaçı krem ​​rengi-beyaz tonlarda, küçücük ya da belli çiçekleri açar. Bu bitkilerin değişiminin sonunda açık havada kolayca çiçeklenir. Taçyaprakları olmayan bu ilkeye bakmayan, göz alıcı çiçekler olmadığı için bu bitki genellikle dekorasyon amaçlı tercih edilmez. Rapsaçının bilinen nadiren çiçeğinin olması önemlidir.

Arapsaçında Yaygın Görülen Sorunlar

İhtiyaçlarını kavrayabildiğiniz sürece arapsaçı, bakımı ve yetiştirilmesi son derece kolay olan bir bitkidir. Ama ayrılmadan önce bu konuda hiçbir şey yapamazsınız.

Arapsaçının Boynunu Bükmesi

Bir bitki yeterince sulanmadığı zaman boynu büker. Saksısından taşan çiçekleri kurumaya karşı daha az dirençlidir. Saksısı değişmesi gereken döngüyü bükmeye devam edebileceğinizi görebilirsiniz. Bitkinizi bölüp böldüğünüz kısmını yeni bir saksıya dikebilirsiniz.

Solan Yapraklar

Tam gün güneş alan ürünlerini kuruyup çözebilir. Bitkinizi daha gölgelik bir şekilde veya bitkiniz depolama alanı altındaysa üzerine bir şeyler örtebilirsiniz.

Yaprakların Kararması ve Toprakta Kötü Koku Oluşumu

Köklerin patlaması, zamanında fark edilmediği takdirde çiçeklerin ölmesi mümkündür. Bu durumun aşırı nedeni sulamadır. Bitkinizin birkaç yaprağının karardığını ve kötü kokmaya dağılmadığını fark ettiyseniz muhtemelen hava da vıcık olmuştur. Hemen yelkenleri suya indirmenize hiç gerek yok! Bitkinizi kurtarmanız mümkün. İncileri ve incileri güzel görünmeleri için de kullanabilirsiniz, böylece onları kendi başınıza görebilirsiniz. Kararan budayın. Çürüyen ya da kararan kök kısımlarını da kesin. Bitkinizin üzerinde mantarın sivrisineği ya da yaprakbiti olup olmadığını kontrol etmeyi dehimalmayın. Bu tür haşereler genellikle kök patlamasıyla zayıf düşmüş olan bitkilere musallat olurlar. Bitkinizin üzerinde haşerelere rastlarsanız onları hemen Def etmek ve mümkün olduğunca uzak tutmak için bir böcek sabunu ilacından ya da neem yağından yararlanabilirsiniz.
Arapsaçı Çiçeği Bakımında Püf Noktalar

Sıkça Sorulan Sorular

Arapsaçının Bakımı Kolaylaştırılabilir mi?

Sulamasını doğru şekilde yaptığınız ve doğru oranda nem ve ışık almayı sürdürdüğünüz sürece arapsaçının bakımını son derece kolay hale getirin. Ama aynı zamanda ona bir göz atabilir ve ona bir göz atabilirsiniz. Anlayacağınız, bütünüyle ve ilgi izlenenleri de söylenemez.

Arapsaçı Ne Kadar Hızlı Büyür?

Kusursuz büyüme koşulları sağlandığı takdirde arapsaçı son derece hızlı büyür.

Arapsaçı ile İrlanda Yosunu Arasında Ne Fark Vardır?

Arapsaçı bitkileri bazen İrlanda yosunu (Sagina subulata) ile karıştırılmaktadır. Uzaktan ısıtmayı bu iki bitkiyi ayırmak neredeyse imkansızdır. Bu biraz aynı parlak yeşil yapraklara, yavaş gelişim gösteren ve ufacık beyaz çiçeklere sahiptir. İrlanda yosununun pürüzsüz, ipliğe benzer parçaları varken arapsaçının kapsamlı hayal damlası şeklindedir. İrlanda yosunu USDA’in iklimlendirme 4 iklim iklim kuşağında (Alaska, Arizona, Colorado) yetişmeye uygun ve evde bakılmasındansa açık havada uzun ömürlü bir bitki olarak daha iyi sürdürebilir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın