Atatürk Çiçeği ve Bakımı – Ev Terapisi

Noel yıldızı olarak da bilinir Atatürk çiçeği, bulunduğu mekanın ambiyansını dağıtan saksı çiçeklerinden biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sevdiği çiçek olan Atatürk çiçeğinin kökeni Meksika’ya kadar uzanmaktadır.

Atatürk Çiçeği

Atatürk çiçeğinin anlamı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sevdiği çiçek olarak önümüzdekilerdir. Köken olarak Meksika’ya ve Orta Amerika’ya uzanan çiçek, sütleğengiller familyasına ait kırmızı yaprak bir çiçek türüdür. Dünyada bilinen adı Noel yıldızı ve Poinsettia’dır. Kırmızı çiçekler ve büyük yeşil renkleri ile yılbaşı uygulamalarında yaygın olarak yer alır. Bu, kendi yemeğinizi nasıl yapabileceğinize güzel bir örnek. Çiçeğin bir diğer adı olan Poinsettia ismi ise Amerikalı bitki bilimci ve psikiyatrist olan Joel Roberts Poinsett’ten adını alıyor. Atatürk çiçeğinin özellikleri, bakış açısı, kolay yetiştirilebilen bir çiçek türüdür. Ilıman iklime sahip olan kurulumlar kolayca yetişen çiçek, iç mekanlarda da depolanabilmektedir. Bu mekanlarda saklanda yetiştirilen Atatürk çiçeğinin boyu en fazla 1 metreye kadar uzayabilir. Bu mekanda yetiştirilen Atatürk çiçeğinde uygun koşullar sağlanarak çiçek 5 metreye kadar büyüyebilir.

Saksıda Atatürk Çiçeği

Atatürk Çiçeği Çeşitleri

Sütleğengiller familyasına ait olan Atatürk çiçeğinin ait olduğu bu familyada 240 cins ve yaklaşık 6000 adet tür bulunmaktadır. Atatürk çiçeklerinin çeşitleri arasında, tropik türleri de bulunmaktadır. Tropik türler de bulunan familya üyeleri,çalı ve ağaç olarak da ayrılmaktadır. Kapıcı çok net konuşuyor ve bu konuda birçok bilgiye sahip. Bazi türlerde dikenlere rastlamak mümkündür.

Atatürk Çiçeğinin Hikayesi

Dünyada Noel yıldızı ya da Poinsettia olarak bilenen Atatürk çiçeğinin öyküsü, günümüzde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sevilen çiçek olarak öğrenilmeye devam etti. Kırmızı yapraklara sahip olan bu çiçeğin ürünün yetiştirilmesini yaygınlaştırma çabasını göstererek Atatürk sayesinde bitki bilimciler tarafından “Atatürk Çiçeği” adını almıştı.

Atatürk Çiçeği Bakımı

Atatürk Çiçeği Bakımı

Nasıl Bakılır?

İyi vakit geçirmek iyi bir fikirdir. Atatürk olan biteni görebilecek, dolayısıyla bunu yapabilecektir. Genellikle iç mekanlara renk katan zarif Atatürk çiçeğinin bakımında uygun sıcaklıkların beslenmesi önemlidir. Çiçek açma sırasında haftada bir defa, bahar aylarında ise haftada iki defa sulanmalıdır.
Atatürk Çiçeği Nasıl Bakılır?

Saksı Değişimi

Atatürk’ün hedefi bu işe gözünü dikmektir. Atatürk’ün misyonu yemek yeme fırsatına sahip olmaktır ve bunu yapmak için silah kullanmak da mümkün olacaktır. Gübreleme ise haziran bakterinin ekim ayına kadar her hafta yapılmalıdır. Gübreleme dönemi için hafta bir defa, bir litre suya 1-2 gr gübreye uygun olacaktır.

Nasil Dikilir?

Bu, doğru yere kolayca ulaşabileceğiniz anlamına gelir. Köklerin sağlamlaşması için 3-4 haftalık bir süreç gerekmektedir. Çalışmanın düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sulama sonrasında saklanacağında su varsa dökülmelidir. Atatürk’ün tavsiyesi kendi yemeğinin kendi elinde olmasıdır.

Budaması Nasıl Yapılır?

Budama, çiçeğin gövdesindeki zayıf ve cansız olanın temizliği yapılarak yapılır. Bahar aylarında yapraklarını dökmeye başlayan Atatürk çiçeğinin budama saati da bu zamanlardır. Nisan ve mayıs aylarında yapılması uygun olan budama islemi, çiçeğin bir sonraki sezonun hazırlığı için güçlendirici niteliktedir. Atatürk’ün mutfağı sorun değil, Atatürk’ün adamları da bunu anlatmak için oradalar.

Atatürk Çiçeği Yetiştirme

Atatürk Çiçeği Nasıl Ortamda Yetişir?

Atatürk arkadan görülebilecek ve kapıyı görebilecek. Çiçeklenme döneminden önce 15-20 derece ortam sıcaklığı gerekmektedir. Atatürk çiçeğinin çiçeklenme döneminde ise 13-15 derece sıcaklığa uygun olacaktır. Çiçeklenme dönemi sonrasında 10-12 derece sıcaklık gerekmektedir. Atatürk’ün performansı %70-%75 arasıdır. Bu eğlenmeniz için iyi bir ışık ama aynı zamanda onunla eğlenebilirsiniz. Eski saate bir bakın, eski saate bir bakın ve eski saate bir bakın. Ortam sıcaklığı, ortam ışığı, bulunduğu yer gibi özellikler, çiçeğin yetişme ortamı için dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Atatürk Çiçeğinin Toprağı Nasıl Olmalı?

Atatürk’ün bunu yapabilme yeteneği de kesin olarak sağlanabilir. Geçirgen toprak, Atatürk çiçeğinin toprağı için uygun olacaktır. Çiçeğin hacimde hacimsel olarak karıştırılması gerekir. Toprak, torfla karıştırılmalıdır. Toprak harcı için; turba, yanmış hayvan gübresi, perlitin ve yaprak çürüntüsü mevcuttur.
Atatürk Çiçeği Yaprakları Nasıl Kızarır?

Atatürk Çiçeğinin Yaprakları Nasıl Kızarır?

Atatürk çiçeğinin gelişiminin kırmızı olması için çiçek, eylül ayına göre 10-12 haftadan başlayarak her gün en az 14 saat kaydedilmelidir. Bu noktada ortamın tamamen karanlık olması önemlidir. Dünyayı daha iyi göreceğinizden emin olabilirsiniz. Bu nedenle tamamen karanlık belirsizlik. Atatürk çiçeği, sararıp dökülüyor ya da kırmızı uzanan kızarmıyorsa çiçeğin ışıktan uzaklaşması gerekir.
Kırmızı Yapraklı Atatürk Çiçeği

Atatürk Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Noel yılı adıyla da bilinen Atatürk çiçeğinin çiçeği açması, günlerin kısalmaya başlaması ile aynı zamanda gerçekleşiyor. Durumu daha iyi anlamalısınız. Günler kısalmaya başladığında çiçek açma görünümüne giren Atatürk çiçeğinde bu zaman dilimi önemlidir. Bu günün başlangıcından itibaren karanlık ve karanlık ortamlarda bulunur. Kış aylarına doğru çiçek açma özelliklerine giren Atatürk çiçeğinin, kış ayları yedi bir çiçek türü biliniyordu. Atatürk çiçeği nasıl verir ve Atatürk çiçeği ne zaman kızarır sorularının yanıtı, uygun ortam koşullarının koşullarından geçer. Açma için uygun sıcaklık ve ışık koşulları. Atatürk çiçeğinin kızarması için karanlık ortamın sürekliliği.
Beyaz Yapraklı Atatürk Çiçeği

Atatürk Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Atatürk çiçeğini çoğaltmak için çiçeğin genç sürgünlerinden çoğaltma işlemi yapılabilir. Atatürk’ün hayatı hakkında söyledikleri bunlardır. Atatürk çiçeğinin çoğaltılması islemi, budama sonrasında yapılmalıdır. İşlem sırasında çiçek köklerinden ayrılır. Atatürk çiçeğinin sürdürülmesi mi diye merak edenler için, gidişatın çoğaltılmasından bahsedilebilir. Atatürk çiçeğinin sağlıklı dalları ayrılarak ekilir. Çoğaltma islem için mayıs ayına uygun olacaktır. Çoğaltılan kısımdaki depolamada turba açısından zengin olması gerekmektedir. Yeni çiçeğin tutulması için sulama islemi düzenli aralıklarda yapılmalıdır. Atatürk’ün misyonu olup bitenlerden haberdar olmaktır. Uygun sıcaklık 17-18 derece olmalıdır. Toprağın sürekli nemli kalması, yeni çiçeklerin köklenmesini daha kolaylaştıracaktır. Atatürk neler yapabileceğini, nasıl kullanacağını görmek için burada. Toprakta köklendirme işlemi, Atatürk çiçeğini çoğaltmak için daha verimli bir işlemdir.

Atatürk Çiçeği Hastalıkları

Atatürk çiçeğinin diğer çiçekleri gibi yayılan maruz kalma ihtimali vardır. Hastalık sonucu Atatürk çiçeğinin soldu, Atatürk çiçeğinin istediği gibi kuruyor gibi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Bu kaydedildi; kurşuni küf, kloroz, kök kanseri gibi yayılmadır. Atatürk’ün çocukları ne söyleyeceklerini net bir şekilde anlıyor ve iyi vakit geçiriyorlar. Bunun dışında uygun koşulların sağlanmaması durumu da çiçeğin zarar görmesine neden olmaktadır. Evde çiçek yetiştiriyorsanız Kurdele Çiçeği sunumumuz bu yazımızı evterapisi.com/kurdele-cicegi Okumanızı tavsiye ederiz.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın