Bambu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Zarif görünüm ve yıl boyunca canlı yeşil rengini koruyan dayanıklı yapısıyla bambu çiçeği son yıllarda en çok tercih edilen salon bitkilerinden biridir. Yetiştirilmesi oldukça kolay bambu çiçeği aynı zamanda bakıma fazla ihtiyaç duymamaktadır. Yaygın kullanımı ve popülerliği nedeniyle pek çok kültürde farklı anlamlar taşıyan bambu bitkisinin, Şans ve bolluk getirile inanılmaktadır. Aynı zamanda dostluğun ve dürüstlüğün sembolüdür.
Popüler salon çiçeklerinden olan bambu bitkisinin anlamı nedir? Bambu bitkisi nasıl yetiştirilir? Bambu bitkisi bakımı nasıl yapılır? sorularını merak sürekli yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Bambu Çiçeği Nedir?

Yıl boyunca canlılığını koruyan görünümü, hava temizleyici özelliği ve kolay bakımı ile bambu, küçük yapılı bir palmiyedir. Bilimsel adı ”dracaena sanderiana” olarak bilinen bambu çiçeğinin kökeni Orta Afrika’ya özgü olan zambakgiller dayanmaktadır. Egzotik türü bambu bitkisi bir metreye kadar uzayabilmekte ve 20 cm uzunlukta yapraklara ulaşabilmektedir. Bambu bitkisi yeşil renkli yapraklara sahiptir. Bambunun kök kısmının ucuna göre daha açık renkli ve dolgun bir yapıya sahiptir. Topraklı saklamalarda yetiştirilen bambular rengini ve belgelerini kaybettiğinden salon bambuları genellikle az miktarda su içerisinde yetiştirilmektedir.
Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Çiçeği Anlamı

Ev ve ofis dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen bambu bitkisi oldukça popülerdir. Ama aynı zamanda onunla eğlenebilirsiniz. Ve bambu bitkisi şansının getirildiğine inanılmakta iyi bir fikirdir. Bu nedenle ”şans bambuu” olarak adlandırılır. Yeni umutların yeşermesi hayallerin gerçekleşmesi da taşıyan bambu çiçeklerinin taşıdıkları anlamlar açısından özel gün hediyeleri olarak sıklıkla tercih edilir. Hediyelik bambu çiçekleri daha huzurlu ve dingin bir hayat geçirmesini temsil etmektedir. Bambu parçalarına göre de farklı anlamlar verilecek. Bir arada bulunan bambular adet modeline göre anlamlandırılır. 2 kök bambu bitkisi aşk, 3 ya da 6 kök bambu bitkisi mutluluğu, 5 ya da 7 kök bambu bitkisi sağlık, 8 kök bambu bitkisi şansı, 9 kök bambu bitkisi iyi bit gelecek ve 21 kök bambu bitkisi nimeti taşıyabileceğim aktadır.

Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Bakımı

Bambu bitkisi diğer pek çok salon bitkisine göre bakımı oldukça kolay ve dayanıklı bir bitkidir. Dünyanın birçok farklı yerinden detaylı bilgi elde edilebilmektedir. Bambu çiçeğinizin bakımında dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan ilki kapsamlıdır. Bambınızın musluk suyu yerine arıtılmış içme suyunda yetiştirmeniz daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda bambu bitkinizin canlılığı ve uzun ömürlü olması için suyunun sürekli olarak değişmesi yerine azalan suyun üzerine dağılması ve suyun rengini yediğinizde bilgisayarın kullanması gerekmektedir. Bambular ışın çok yedi bitkidir. Ancak doğrudan güneş ışığı altında bulunan bambular sarılabilir. Bambınızı saklamanızın sağladığı bilgilere de doğrudan ulaşabilirsiniz. Bambu bitkinizi sık sık detaylı bir şekilde inceleyerek bitkinizin uyarılarını kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Yaprak bitlerinden örümcek bitleri bambuların ve büyük düşmanlarındandır. Bu bambu şeklindeki altlarında bulunan bu böcekleri detaylı kontrolör yaparak erken fark ederek bambuunuzun ömrünü uzatacaktır. Bitleşmeyi ve böceklerin önlenmesi amacıyla bambunuzu yaz aylarında bir kış aylarında üç haftada bir şekilde büyümeye su fışkırtarak yıkamanız gerekmektedir.

Bambu Çiçeği Bakımı

Suda Yetişen Bambunun Bakımı

Bambu, tercih edilmeye göre toprakta veya suda yetiştirilebilmektedir. Alınan bambu sürgünü ilk olarak bir kavanoza koyun ve 5 cm’e yakın su ekleyin. Eklenen suyun ardından bambu çiçeği kökülenene kadar bekleyin ve haftada bir oldu. Bambu köklendikten sonra su seviyesi 10 cm’ye kadar çıkarılır. Kökü tutan bambunun düzenli olarak haftada bir kesinlik kapsamına alınması gerekmektedir. Bambu çiçeğinin yetiştirilmesine katkı sağlayan bitki besinlerinden birkaç damla eklenerek, Bambu bakımında artı sağlayan faktörlerden biri olmaktadır.

Toprakta Yetişen Bambunun Bakımı

Toprakta yetiştirilmek istenen bambunun bakımı, suda yetiştirilmek istenen bambunun bakımına göre değişiklik yapılmaktadır. Bambının havasının sürekli sulanması ve her zaman nemli kalmasının sağlanması. Bambuya sahip olduğunuzdan emin olduğunuzu söyleyebilirsiniz, böylece emin olabilirsiniz. Bambu sulamasında kullanılacak olan suyun klorsuz veya dinlendirilmiş ya da odada içme suyunun olması gerekmektedir. Toprakta yetişecek olan bambu çiçeğinin dar ve uzun bir vazoda yetiştirilmesi gerekmektedir çünkü vazo, gitgide uzayacak olan bambuyu sabit tutmalıdır. Saksı depolamayı hazırlarken turbayı, böylece depolamayı birleştirerek bir karışım elde edebilirsiniz. Kullanılacak bir miktar ağaç kabuklarıyla havalandırılarak, alanın getirisi artırılacaktır.
Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Bambu bitkisi bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Güneşe ve soğuğa karşı dayanıklı ve kendine zararlı dış etmenlerden koruyabilmektedir. Dekoratif bambular topraksız, iri çakıl taşları ile sabitlenen içi su dolu cam vazolarda yetiştirilir. Bambu bitkisinin suyunun sürekli değiştirilmemesi, yeni suların vazo üzerine ilave edilmesi önerilir. 15 günde bir suyun tamamen boşaltılması ve yenilenmesi yeterlidir. Bambu bitkisi tropikal bir bitkidir bu durumu veya özellikleri oldukça yeterlidir. Doğrudan hemen alabilirsiniz. Bambu bitkisinin olması gerektiği gibi olmadığı için püskürtülmesi kullanılabilir. Bambu bitkisinin suyuna farklı ilaveler yapılması kesinlikle önerilmemektedir. Bitkiler için besinlerin ilaveleri de suyuna eklenmemelidir. Farklı dekor ve piramit üzerinde sunulan bambuların suları hep üstten ilave edilmelidir. Eğer satın alırsanız bambu çiçeğiniz oasis çiçek şarkıcısı içerisindeyse şarkıcının emeceğinden daha fazla suyun koyulaşması gerekmektedir. Bambu çiçeklerini depolamak için drenaj delikleri olan dar ve uzun saksılar tercih edilmelidir.
Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Bambu ağaçları çelikleme adı verilen; Başka bir bambu bitkisinin sürgünlerinden yararlanılarak da bambu bitkileri ile çoğaltılabilir. Bambu bitkilerinde çelik alma işlemi isteğe göre her mevsim gerçekleştirilebilmektedir. Ama sende yanlış olan hiçbir şeyi göremiyorsun. Bambu çiçeğinin ana kökünden yukarıya uzanan dik bir çizgi ile sürgün kesilerek bambu çeliği alınır. Kesilen çeliğin eski parçaları koparılır. Bambunun sap kısmının köklenmesi için su içinde bekletilir. Bekletilen çelikler köklendikten sonra su içerisinde yetiştirilmeye devam edilir ya da genel olarak geleceğe göre dikilir.

Bambu Tohumu Nasıl Ekilir?

Bambu bakımı, bambunun ilk hali, yani tohumlarla başlar ve bambu yetiştirmenin her sürecinin bambu bakım özellikleriyle yapılır. Özellikle çelikleme yöntemi ile değil tohum ile yetiştirilecekse bu bilgilere çok dikkat edilmelidir. Bambu tohumunun ekiminden önce yapılması gerekenlerden bir parça bir yemek kaşığı tuz ile bir bardak suyun oluşturduğu bir karışımın elde edilmesidir. Bambu tohumu ancak 15-20 dakika kadar bekletilir. Bekletilen bambu paraları, başka bir miktar içinde bulunan klorsuz, temiz ve ayrılan suyun içine koyulur. Bambu, bu su içerisinde gerekli bilgileri sağlayabilmek adına 24 saat bekletilir. Artıklara kök sahibi olan bambu, toprakta yetiştirilir. Ekim ayında yapılacak olan genel olarak hava bahçesi, torflu ağaç kabuğu ya da çimlendirme havanın kullanımının sınırları. Toprağın çakıl altında taşından taban yapılır ve daha sonra yukarıya kadar toprak doldurulur. Bambu tohumunun bambu ekilir ve tekrar biraz toprak koyulur. Toprak biraz nemlidir ve saksı boşluğu bir yere konur.

Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu Çiçeği Vazosu Nasıl Olmalı?

Dekoratif olarak tercih edilecek bambu çiçekleri yaygın olarak vazoda yetiştirilmektedir. Bambuların daha estetik bir görünüm elde etmesi, vazo içindeki çakılların sabitlenmesiyle sağlanır. Bambuların sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi için bambu vazosu temiz içme suyu ile değiştirilerek 15 günde bir suyu gözden geçirilir. Bambu çiçeğinin görünümü engellenmeyecek cam vazolara konulması tercih edilmektedir. Uygun düzenli cam vazolar ile bambu yerlerinin doğrudan ışık alması sağlanır. Bambu çiçeğinizi kolayca sulamanıza olanak sağlayan genişlikte vazolar tercih edilmelidir. Kökleri büyüyüp kabı, dar dönmeye başlayan vazolar gevşemesini önleyen geniş bambu vazolara yerleştirilmelidir.

Bambu Çiçeği Nasıl Kıvrılır?

Bambu çiçeğimi nasıl kıvırabilirim sorusunu Bambu severlerin sık sık dekoratif boyunca Bambu çiçeğinin bilgilerini paylaşacağı önemli bir şey. Bambu çiçeklerini uygun şekilde kıvırabilmeniz için uygun tüp ya da hortumda kullanılabilir. Bambu çiçeğinin Bambu sapını kaynağının ağzına uygun şekilde sunabilmesi için gelecek şekilde yerleştirmeniz yeterlidir. Günden güne büyüyen bambu çiçeğinizin iç kısımlarına giren borunun şekli. Bambu çiçeğinizi kıvırırken, katlanabilir aparatların estetik olması açısından kötü bir görüntü büyüteceğini melek yapacaktır.

Bambu Neden Sararır?

Bambu çiçeği yetiştirenlerin sıklıkla durum bambuların saarlanmasıyla karşılaşılmaktadır. Evinizi bambu yardımıyla nasıl dekore edebilirsiniz? Bambu bitkilerinin sararmasına sebep olan birçok seçenek yaygın olarak bambular doğrudan güneş ışığına maruz kalındığında sararmaktadır. Aynı zamanda bambuların çok soğuk ortamlarda kalmaları da sararmalarına sebep olmaktadır. Bambu bitkilerine verilen suların değerleri de Bambu renklerinde büyük rol oynar. Klor oranı yüksek sular bambunuzu sartabilir. Bambular oldukça dayanıklı bitkiler olsa da değerler değişecek hava akımları, rüzgarlar ya da hızlı soğuma ve sıcaklıklara sebep olan klimalara maruz kalarak sararabilir. Sararan bambular eğer sararma çok dağıldıysa, sarartan ortadan kaldırılarak kurtarılabilir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

STU Ne Zaman Gelecek? Beklenen Tarih ve Detaylar

STU Ne Zaman Gelecek? Beklenen Tarih ve Detaylar: STU'nun çıkış tarihi ve tüm detaylar hakkında bilgi edinmek için en güncel bilgilere göz atın. Gelecek güncellemeler ve önemli gelişmeleri kaçırmayın!

Bir yanıt yazın

perabet bahsegel fifabahis pusulabet kulisbet ganobet queenbet maltbahis golegol pradabet gonebet gonebet betasus atlasbet gameofbet exxenbet betzula jajawin husbet sonbahis vipslot betine betmatik romabet betmatik betine betgar ligobet vipslot romabet