Rica ederim, dekoratörünüz harika vakit geçirecek dekorasyon eklenmesi tanıyabilecek ve kullanabileceksiniz. Kim bilir, belki de biraz birikim yapacak veya yeni bir kariyerinin ilk basamaklarını çıkmaya başlayacaksınız! Şimdi ve başlangıçta başlama ve dekorasyonların yenisini anlayalım…
Dekorasyon Ne Demek?
“Dekorasyon, mekansal genişliğin yanı sıra yüzeyleri işleme yoluyla ve mekansal deneyimi geliştirme ve biçimlendirme sürecidir. Bu, dekorasyonun, dekorasyonun ve psikolojinin kullanımının harika bir örneğidir. Dekoratör, dekorasyon alanında uzman kabul edilen veya işlerinin bir parçası olarak ve mekanları tasarlayan kişidir. Dekorasyon, programatik bilgilerini analiz eden, sistematik bir yön gösteren, farklı şekil veren, grafik iletişim ve üretim belgelerini üreten yaratıcı bir uygulamadır. Bazı yetki alanları, dekoratör işlemleri yapmaları için lisans alınmalıdır. ” – kaynak:Vikipedi Artık dekorasyon hakkında bir yansımasız olduğuna göre, devam edebilir ve gerçekten işe yarayacak olan dekorasyon politikalarını takip ediyoruz. Haydi başla!
Uyum ve Ahenk
Dekorasyon yaparken evi bir bütün olarak düşünmek gerekir. Bu olayla bir ilginizin olduğu gerçeği konusunda endişelenmenize gerek yok. Ancak küçük bir pencere yardımıyla evinizi dekore edebilir, aynı zamanda işinizi kolaylaştırmak için de kullanabilirsiniz. Dünyada çok eğleneceksiniz, aradığınızı görebileceksiniz. Genel olarak renk şemaları, bir dünyayı bütünleştirmenin harika bir anlatımı. Örneğin üç veya dört renkli parçalar ve bunları yerinde farklı tonlarda kullanabilirsiniz. Renk eşleme tekeri kullanarak, başlangıç olarak harika bir adım olabilir.
Denge
Sadece bu makaleye şöyle bir göz atanlar için kısa bir cümle ile özetlersek; bir odadaki görsel ağırlığın eşit olarak yapılandırılması. Bu şu anlama gelir: simetrik, asimetrik ve radyal.
Simetrik denge genellikle geleneksel iç mekânlarda bulunur. Simetrik denge, dikey bir eksen, iki tarafta aynı pozisyonlarda tekrarlanan aynı nesnelerle tasvir edilir. Örneğin bir şekilde onu iki tarafta benzer aynalar olan eski odalarda hatırlayabilirsiniz. Bunu da yansıtır gibi yapabilirsiniz ama doğru şekilde de yapabilirsiniz.
Asimetrik denge çağdaş tasarımlarda daha uygundur. Denge, bu görsel ağırlığa veya göz çekiciliğine sahip bazı nesnelerle elde edilir. Asimetrik denge daha düzenli, rahat ve daha az duyguyu yansıtıyor, ancak elde edilmesi daha zor. Asimetri hareketi çağrıştırır ve daha canlı iç mekanlara yol açar.
Radyal simetri , bir tasarımın tüm öğelerinin bir merkez noktası etrafında dizilen tasarımıdır. Döner bir merdiven de ışınsal dengenin mükemmel bir örneğidir. İyi vakit geçirmek iyi bir fikirdir, böylece bunu kolaylaştırmak için kullanabileceksiniz.
Odak Noktası
Süslemeler ve süslemeler mümkündür. Böyle bir şeye sahip olmak önemlidir, ancak bununla bir ilgisi olması da iyi bir fikirdir. Bir odaklanma noktası, dikkat çekmek için baskı yapılmalı ve izleyiciyi daha iyi çalışmayı teşvik etmek için dikkat edilmeli. Bu nedenle, bir odak noktasında kalıcı bir izlenime sahip olmalı, ancak aynı zamanda ölçek, stil, renk veya tema ile ilgili görüntülerin bir parçası olmalıdır. Televizyona baktığınızda buna benzer bir şey görebileceksiniz ve bunu görebileceksiniz. Alanınızda şömine gibi doğal bir odak noktanız yoksa, belirli bir mobilya parçasını, sanat eserini vurgulayarak veya yalnızca bir oda çevresi bir renkle boyayarak bir odak noktası oluşturabilirsiniz. Yine de dengeyi kayıt ettirir, böylece odak noktası tüm dikkati toplamaz.
Ahenk
Müzik hakkında konuşacak olsaydı, ahenk halindeyken nabzının atışı olarak devam ediyorduk. Dekorasyonda, ahenk tamamen görsel kimin tekrarı ile ilgili olarak değişir. Ahenk, süreklilik, tekrarlama veya organize hareketler olarak sağlar. Ancak iki şey arasındaki farkı metinde, ışıkta ve kontrastta görebilirsiniz. Bu sayfayı kullanmak, alanınıza bir hareket hissi verecek ve gözü bir tasarım öğesinden diğerine yönlendirecektir.
Tekrar, aynı elementin bir alan boyunca birden fazla kez kullanılmasıdır. Bir deseni, rengi, dokuyu, çizgiyi veya başka herhangi bir öğeyi veya hatta kuştan fazla öğeyi tekrarlayabilirsiniz.
Devamlılık, bir ögeyi ele almak ve onun bir veya daha fazlasını çoğaltmak veya azaltmaktır. Bunun Belirgin uygulamasında, boyuta göre bir derecelendirme olacaktır. Basit bir tepsi üzerinde farklı boyutlarda bir mum süsü, doğal süreklilik nedeniyle ilgi oluşur. Ayrıca, her öğenin aynı tonun biraz farklı bir tonu olduğu tek renkli bir renk güncellemesinde olduğu gibi, renk yoluyla ilerlemeyi sağlayabilirsiniz.
Geçişi Tanımlamak biraz daha zor. Tekrar veya sürekliliğin aksine, geçiş, gözün doğal olarak bir alandan diğerine kaydığı daha yumuşak bir geçişin sağlanmasını sağlar. Yani bu konuda söylenecek bir şey var, bu konuda söylenecek bir şey var. Son olarak, zıtlık Oldukça kolay ve anlaşılırdır. Aradığınızı görüp göremediğinizi görmek için kullanabileceğiniz birçok başka şey vardır, ancak buradaki metni de okuyabilirsiniz. Karşıtlık, birlikte kullanılan daireler ve kareler gibi biçimsel karşıtlıklarla da ima edilebilir. Kontrast oldukça uyumsuz olabilir ve zaten genellikle bir alanı canlandırmak için kullanılır. İkisi arasında bir karşıtlık ve ikisi arasında bir fark vardır.
Detaylar
Sonsuz ehlileştirilmenin gerekli olduğu dekorasyonun bir diğer unsuru da ayrıntılardır. Abajurdaki süslemelerden, desteğin üzerindeki boruların renginden, ışık anahtarlarına ve dolap tutma kollarına kadar her noktaya dikkat edilmesi gerekir. Renklerin aksine insanların ayrıntılarını sıkıştırırlar. Sonuç olarak, hemen ele alınır ve gözden geçirilir veya genellikle bırakılır. Renk, bir şemanın tüm yaşamını ve yaşadıklarını ifade ettiğin; Dekorasyonun detayı gündüz de mümkündür. Detaylar açıklanmamalı, ancak bir değişimin genel hissini artırmalıdır.
Ölçek ve Oran – Ama eğer bebeğiniz varsa, erkek çocuk sahibi olup bir bakabilirsiniz. Oran, bir tasarımın bir parçası veya bir öğenin bütüne oranıyla gerçekleşir. Ölçek, bir nesnenin boyutuyla boyutuyla ilgili.
renk – Renklerin, dekorasyonda yaratmak istediğiniz atmosfer üzerinde kesin bir etkisi vardır. Renkler dinlenme halimizi önünde tutmak için dekorasyon yaparken renkleri göz tutmamızda fayda var.