Derin Bilgiler III yazısında yeniden birlikteyiz. Bir önceki yazımızda derin dondurucuda nelerin saklanacağını, nelerin saklanmayacağını anlatmıştık. Okumuşsanız buraya ulaşmak iyi bir fikir. evterapisi.com/derin-dondurucuda-neler-saklanir Bu yazımızda da kırmızı ve beyaz et derin dondurucuda nasıl saklandığına değineceğiz. Hazırsanız hemen başlayın.
Uyari: Öncelikle derin dondurucuda ne saklarsanız, gıdaların taze olmasına dikkat edin.
İçindekiler
Kırmızı Et Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Kurban Bayramının üstünden kısa bir süre geçmişken kırmızı et derin dondurucuda nasıl saklanır, kırmızı etin derin dondurucuda saklanmasındaki püf noktaları nelerdir gibi bazı konulardan birazdan cevapların iyileştirilmesi. Elbette sadece Kurban Bayramı için değil, yılın her yerinde kasaptan veya piyasadan yeni etleri aynı şekilde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Parça Et Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Onun da payı mevcut olup, parça parçadır ve parça parçadır, bu da demek oluyor ki avlu etine yerinde yardım almadan hiçbir şey yapmak mümkün değil. Kilitli buzdolabı poşetinin havasını iyice çalıştırdıktan sonra anahtarı kapatın. Bu şekilde aradığınızı görebileceksiniz.
Noktasi 1’i kontrol edin: Etlerinizi mutlaka hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde depolayın.
Noktasi 2’yi kontrol edin: Bir kilitli poşetin içinde birden fazla parça koyacaksınız, her etin buzdolabında saklanacağını koyun. Böylece etler kalıcı olur, ihtiyacınızı anında, istediğiniz kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Noktasi 3’ü kontrol edin: Hem parça hem de diğer ürünler için geçerli olan bir püf nokta da poşetlerin üzerine tarih yazmaktır. Böylece etin ne zaman bozulup bozulmayacağını anlamanız kolaylaşacaktır.
Kıyma Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Kurban Bayramında da normal zamanda da mutfağımızın vazgeçilmez ögelerinden biridir. Kıymanın günlük parça et gibi derin dondurucuda saklama yöntemi ve püf noktaları var. Kıymayı derin dondurucuya koymadan önce yemeklik bileşenlerine bölmede fayda var, onu parçalamak yerine sadece ihtiyacınız kadarını kullanabilirsiniz. Ardından ayarladığınız aralıkları yine kilitli buzdolabı poşetlerine yerleştirip ağzını kapatın. Kıymayı kilitli poşete yerleştirdikten sonra çoğaltmayı çoğaltın üstüne bastırıp ezmeyi inceltin.
Noktasi 1’i kontrol edin: Etlerinizi mutlaka hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde depolayın.
Noktasi 2’yi kontrol edin: Kilitli poşetteki yırtılmayı bastırarak inceltmek hem derin dondurucudan çıkardığınız zaman kıvrımın hızlı açılıp hem de derin dondurucuda az yer kaplamasına sebep olur.
Noktasi 3’ü kontrol edin: Önünde bebek olması mümkün olduğundan farklı şekillerde kullanılabilir, çaya bölebilir, kullanmak istediğiniz zamanda bir hareketlilik kısmını kolayca kırıp kaldırabilirsiniz.
Kuşbaşı Et Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Şimdi gelelim kuşbaşı etlere… Kuşbaşı eti öncelikle parçalar küçük parçalar halindeyken uygulanır. Kalan süre boyunca kilitli buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve ağzını kapatın. İpuçları ve püf noktaları burada bulunabilir ve bunları da alabilirsiniz.
Noktasi 1’i kontrol edin: Etlerinizi mutlaka hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde depolayın.
Noktasi 2’yi kontrol edin: Kuşbaşı etler hem hızlı çözülür hem de derin dondurucuda fazla yer harcamayın etleri küçük yerlerde saklayın.
Noktasi 3’ü kontrol edin: Eğer Kurban Etinden Kuşbaşı Yaparsanız, Kurban Kesildikten Sonra Etleri Oda Sıcaklına Ulaşıncaya Kadar Serin Bir Yerde Saklayın, Daha Sonra Derin Dondurucuda Muhafaza Etmek İşlemleri Yapabilirsiniz.
Köfte Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Hazırladığınız köfteleri tek kilitli buzdolabı poşetlerine koyun. Eğer köfteleri üst üste koymanız halinde alttaki köftelerle üstteki köfteler ayrılmak üzere buzdolabında saklanıri yerde kiler arasında kalmazlar.
Noktasi 1’i kontrol edin: Köfteyi, dondurulup kırılmamış, kıymadan köfte yapmanın tadını çıkarabilir. Çünkü donduruluş kıvırmayı parçalayıp suyunu bırakabilir. Bu nedenle köfteleri dondurulmamış kıymadan yapılması tavsiye edilir.
Noktasi 2’yi kontrol edin: Etlerinizi mutlaka hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde depolayın. Kırmızı ve derin dondurucuda nasıl saklanan kısmı burada noktalamadan önce birkaç şey daha söylemek istiyoruz. Etlerinizi -18 °C derecede derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sıcaklık 3-5°C kadar yüksek olmalıdır. Son olarak etlerin suyunu bırakmaması için etleri cam veya çelik kaplara koyarak buzdolabınızın eski rafında parçalayabilirsiniz.
Uyari: Sağlığınız bozulmadığında etleri tekrar derin dondurucuya atmayın. Etleri derin dondurucuya atmadan önce mutlaka yemeklik parçalarına bölmeyi unutmayın.
Tavuk Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Öğrenci evlerinden aile evlerine kadar evin vazgeçilmez gıdalarından bir tanesi de tavuktur. Hem üreticiliği hem de yemek yapımındaki kolaylığı nedeniyle çokça tercih edilen tavuk; parça, kanat, but, göğüs tüm olarak derin dondurucuda saklanabilir. Marketten veya kasaptan donanımları tavuğu hemen veya yakın bir zamanda kullanmayacaksınız derin dondurucuya atamanızda fayda var. Bütün tavuğun derin dondurucuda kalması için öncelikle tavuğu paketinden çıkarın. İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir bezle veya havlu kağıtla tavuğun üstündeki suyunu kurulayın. Tavuğun nemli kalmamasına özen gösteren tanrıça. Ardından bir fırın poşetine bütün tavuğu yerine, poşetin havasını şarj ettikten sonra ağzını kapatın. İhtiyacınız olan her şeyin paketinizde olması önemlidir (bu şekilde elde edersiniz) ve ihtiyacınız olan her şeye sahip olursunuz. Daha sonra folyo kağıdına (alüminyum parçası denk gelmeyecek şekilde) saklanacak sarın ya da kilitli buz dolabına koyun. Kendi poşetinizin içine altlı üstlü koyacaksınız, aralarına mutlaka bir buzdolabı poşeti koyacaksınız ki kolay ayrılsınlar, birbirlerine kalmasınlar.
Yemeklerde kullanmak veya tavuk sote yapmak üzere parça tavuk saklamak istiyorsanız, öncelikle harcadığınız tavukları küçük miktarlarda saklayın. Muhafazada kilitli saklama havasını serbest bıraktıktan sonra ağzını kapatmasını kapatın. İhtiyacınız olan bilgiyi elde etmek için ipuçları ve püf noktaları kullanılabilir. Böylece derin dondurucudan çıkan tavuklar hem çabuk açılır hem de derin dondurucudan az yer kaplar.
Uyari: Bu, tanrıçanın güzelliğini görebileceğiniz ve onu bir kaptan olarak görebileceğiniz anlamına gelir. Kristallere ve daha birçok şeye sahip olmak iyi bir fikirdir. Dondurucudan çıkardığınız tavukları asla odada parçalamayın. Sağlıklı bir çözülme için tavuk etini bir gün açık buzdolabının eski kısmı veya soğuk suda ya da dalgalı fırınların kopmarücü çalıştırıcılarında çalıştırını sağlayın.
Uyari: Sağlığınız bozulmadığında etleri tekrar derin dondurucuya atmayın. Etleri derin dondurucuya atmadan önce mutlaka yemeklik parçalarına bölmeyi unutmayın.
Balık Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Uzmanların hafta en az bir kere yenilmesini tavsiye etmek; Kemiklere, beyinden kasaya ve birçok özelliğe göz atabilirsiniz iyi gelen balık da derin dondurucuda saklayabileceğiniz bir gıdadır. Herkesin merak ettiği bir diğer sorunun cevabını da verelim, evet balığı ister temizleyerek ister temizlemeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Balığın büyüklüğüne veya türüne göre saklama süresi değişebilir. Balığın ürünü olduktan sonra sıcaklığı durumuna göre değişenleri belirleyip balığı bölebilirsiniz. Böldüğünüz balıkları önce temiz bir kâğıda sonra da folyoya sarıp (alüminyum bölümleri temas etmeyecek şekilde) veya bir depolama biriminin içine yerleştirip derin dondurucunuza koyabilirsiniz.
Noktasi 1’i kontrol edin: Balığı derin dondurucuya koymadan bir kez biraz tuzlarsanız, derin dondurucuda daha uzun süre taze kalmanızı sağlarsınız. Balığı eğer kısa bir zaman sonra tüketmeyecekseniz -ki derin dondurucuya koyarsanız tüketmezsiniz- -18 °C düzeyinde balıkları aylarca muhafaza edebilirsiniz. Balıkların birkaç ay daha fazla taze bir şekilde kalması veya -25 °C düzeyinde bekletilmesi gerekir.
Noktasi 2’yi kontrol edin: Balığın türüne ve boyutuna göre taze kalma değişkenliği gösterir. Küçük balıklar, büyük balıklara göre daha kısa sürede tazeliğini kaybediyor.
Noktasi 3’ü kontrol edin: Derin dondurucuya balıklarınızın üzerine tarih yazın. Buğulama, tava veya ızgarada birleştirme derya kuzularını derin dondurucudan çıkardığınız zaman veya odanıza ayırmadığınız buzdolabının eski rafında çözünmeye bırakın.
Uyari: Sağlığınız bozulmadığında etleri tekrar derin dondurucuya atmayın. Balığı derin dondurucuya atmadan önce mutlaka yemeklik parçalarına bölmeyi unutmayın.
Önemli Uyarılar
Önemli Uyarı 1: Dondurucu kullanım kılavuzunda yazandan fazla ürün yüklemeyin. Bu durum derin dondurucunuzun fazladan çalışması yani fazla enerji harcamasına ve ürünleri yeteri kadar donduramamanıza sebep olur. Bu da doğal olarak gıdaların erken bozulmasını sağlar.
Önemli Uyarı 2: Dondurucunuza attığınız gıdaları alırken elinizin sıcakken dikkat edin. Çünkü ellerin nemliliği gıdalara değdiğinde buzlanmalarına sebep olur.
Önemli Uyarı 3: Derin dondurucuda sakladığınız depoya mutlaka tarih atın. Bir derin bilgi yazı serisinin daha sonuna geldik. Yeni bir derin bilgiler yazısında seçilmek üzere, lezzetle kalın.