Gasteria Bakımında Püf Noktalar – Ev Terapisi

Gasteria (Gasteria spp.), oldukça ender bulunan, aloevera benzeri bir etli türüdir. Ancak “siğilli gasteria” adıyla da bilindiğini hatırlamak önemlidir. Türden türe değişse de, gasteria bitkisinin yapısında genellikle enteresan desenler ve renkler göze çarpar. Ayrıca, olgun gasteria bitkilerinin kıştan çiçeklenmeye kadar çok sayıda boru şeklinde, çiçekli çiçekleri açtıkları bilinmektedir. Bu bitki yetiştiren anavatanı, hafif gölgelik bölgelerde yetiştirildiği Güney Afrika bölgeleridir. Anlayacağınız, gasteria, az ışıklı ortamlara diğer pek çok succulents daha fazla tolerans gösterir. Bu da onu ideal bir ev bitkisi haline getirir. Dikim için en ideal zaman ilkbahardır. Yine de bu bitkiyi evinizde zamanda yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Gasteria yavaş büyüyen bir bitkidir ve bu başlangıçların çoğu türü, büyürken derli toplu güvenliği korur.
Gasteria Bakımı

Gasteria Bakımı

Şayet siz de pek çok kişi gibi gasteria bitkinizi evde yetiştirmeyi planlıyor bitkinizin bolca ışık alabileceği ancak güneşe doğrudan maruz kalmayacağı bir yer tercih edilmesi. Bitkinizi bahçede yetiştirmek için bitkilerinizin hafif güneş alabileceği bir yer seçmeniz gerekir. Büyük bir ağacın altı bunun için ideal olabilir. Buna ek olarak, ev ortamında, saksıda yetişen gasteriaların yazınsal olarak taşınıp hafif parçacıklık bir alana konabileceğini de unutmamalısınız. Bu yumuşatıcı, üzerlerine doğrudan tepelerindeki ağaçlardan su akıntısından hoşlanmayacaklarını akılda bulundurmanızda yarar vardır. Hiçbir şey ve bilmeniz gereken her şey hakkında endişelenmenize gerek yok. Aksi halde, bitkilerin çürümesine neden olur. Benzer şekilde, sağlıklı gasteria hücrelerinin büyümesi için hem saklanması hem de saksının iyi drene edilmiş olması elzemdir.

Işık

Ama aynı zamanda ona bir göz atabilirsiniz ve sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey olacaktır. , kavurucu miktarın ardından bunları korumanız gerekir. Hava durumunu daha iyi görerek bitkinizin içindeki bilgileri görebileceksiniz.

toprak

Bitkinizi saksıda büyütmeyi planlıyorsanız caktüsler için hazırlanmış bir toprak karışımı veya birkaç avuç dolusu kumla karıştırılmış, hızlı drene edilen bir başka toprak karışımını tercih edebilirsiniz. Bahçede yeterli düzeyde drenaj elde etmek için bitkinizi kısmen kumlu bir şekilde dikmelisiniz.

Sülama

Bu etli size gasterialar verir ve pek fazla su istemezler. Kurumasını bekletmenizin önemli olduğunu unutmamak önemlidir. Önemli olan kendi maruziyetlerinizi harcamaksa ek sulama miktarının gereksiz olmasıdır.

Isı ve Nem

Gasteria genellikle ılık geçen yazlardan ve hafif soğuktan geçen (sıcaklığın 10 santigrat dağılana kadar) kış mevsimlerinden hoşlanır. Don bu bitkiler için lipidler olabilir. Ilık havalarda gasteria gelişimi daha açık, parlak bir renge bürünebilir. Bu durum tamamen doğaldır. Buna ek olarak, çoğu sukulent gibi gasteria çiçekleri de fazla önemli havaları sevmezler. Bu durumda kendi paranızın karşılığını ödemek zorunda kalacaksınız; Zira havadaki oran, başlangıçtaki ihtiyacı vardı inem zaten karşılıyordu.

Gübre

Bitkinizi ilkbaharda bir kaktüs gübresiyle besleyin. Gasteria bitkisi çoğu sukulente karşılaştırmalı olarak biraz daha fazla organik maddeyi yeğler. Organik yaşamınıza harcayacak paranızın olması konusunda endişelenmenize gerek yok.
Gasteria Bakımı

Gasteria Türleri

“Gasteria verrucosa”:Bu çok güzel bir örnek, Sergileylerin özellikleri çok güzel, üstelik çok da net.
“Gasteria maculata”: Bu kapı Gasteria verrucosatürüne benzer özellikler göstermekle beraberlik veya türün siğilli ailesine sahip değildir.
“Gasteria glomerata”: Derli toplu bir görünümü olan bu türün boyu yalnızca 5-10 santimetre uzamaktadır.

Budama

Gasteria bitkilerinizi filizlerinden faydalanarak çoğaltabilirsiniz. Filizleri temizlerken temiz, keskin bir bıçak ya da makas kullanmalısınız. Filizinin ana başlangıç ​​çizgisine ulaşacağı kadar dipten ve filize bağlı kaliteye kadar çok sayıda kök de dahil olacak şekilde kesin. Ayrıca filizi ayrı bir saklamaya başlamadan önce en az birkaç saatliğine kurumasını bekleyin. Daha sonra filizi, ana merkez odalarını kullanarak küçük bir saksıya yerleştirin. Sakınızı ılımlı ve iyileştiren bir yerde saklanmasını, filiziniz büyüyene kadar dengeli bir şekilde (fazla sulu olmaması kaydıyla) nemli tutun.

Saksıya Dikme ve Saksı Değişimi

Gasteria bitkinizi saksıya dikerken geniş drenaj delikleri olan bir saksı tercih edin. Çoğu bitki yetiştiricisi sırsız/verniklenmemiş kil (toprak) saksılar tercih eder; zira bu kapı saksılar nemi duvarlarından dışarı atar. ayrıca aşırı sulama nedeniyle ortaya çıkan bozulma sorunlarının da önlenmiş olması olur. Buna ek olarak, derin ve dar bir saksıdan ziyade sığ ve geniş bir saksı tercih etmeye özen göstermeye; zira bu bitkilere sığacak kökler büyür. Ayrıca, gasteria bitkisi yavaş büyür ve olgunlaştığında bile küçük kaldığı için muhtemelen saklamasını değiştirme ihtiyacını duymazsınız. Ne olursa olsun sabırlı olmanın iyi bir fikir olduğunu unutmamak önemlidir. Bu bitkinizin saksısını o geçerek kalabalıklaştırır. Bu durumda, tüm bitki ayarlarını daha geniş bir kaba alabilir veya bir başlangıç ​​filizlerini ayırıp ayrı kaplara yerleştirebilirsiniz.

Yaygın Görlen Haşereler ve Hastalıklar

Gasteria bitkisi, genellikle üremenin kara tabakaları olarak belirlenen mantarlara yatkındır. Yakında suda aradığınızı görebileceksiniz. Neyse ki, bu tür mantar virüslerinin fazla yayılım göstermez ve hücrelerin kuru kalması, çevresindeki hava sürecinin ya da mantar önleyici bir sabun kullanımı gibi geçişten kontrol alınarak alınması.
Gasteria Bakımı
Gasteria Bakımı
Gasteria Bakımı
Gasteria Bakımı

Gasteria Bakımı
Gasteria Bakımı

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın