Sukulent Bakımı ve Çeşitleri – Ev Terapisi

Çanağı andıranlı yeşil yayılan, minik yedicen boyutlarında ve kolay bakımı ile sukulentler son dönemde yaygın olarak tercih edilen süs bitkilerindendir.
Kaktüs Sukulent olarak da bilinen sukulentler sıcak iklimlerde yetişen uzun ömürlü ve bakım sağlayan oldukça kolay bitkilerdir. Etli yeşillerin sayısıyla altın oranları da sıklıkla konu olan sukulentler şık görünümleri ile iç mekan dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Sizde sukulent bakımı nasıl yapılır? Sukulent nasıl sulanır? Sukulent hava nasıl olmalı? Sukulent çeşitleri nelerdir? Sorularını merakla sürekli yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Suculent Bakımı

Ev dekorasyonu ve ofis dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen sukulentler şık görünümleri ile masa üstü aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Yaygın olarak tercih edilen sukulentlerin detaylı bir bakımı yoktur ve yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Suculent bakımı nasıl yapılırsa gelecek olursak; Sukulent bakımında dikkat edilmesi gereken önemli nokta sukulentinizin doğru ve yeterli sulanmasıdır. Uygun ölçülerde sulama islemi gerçekleştireceğiniz sukulentinizin su mictarı, sukulent boyutuna ve saksı genişliğine göre değişir. Gereğinden çok ya da az sulamak sukulentiniz için hayati öneme sahiptir. Çok sulanan sukulentler çürüyerek ölebilmekte ya da her yerde buruşmalar meydana gelebilmektedir. Az sulanan sukulentler ise kişininda kahverengileşmeler yaşamakta ya da kurumaktadır. Sukulentinizin yetiştirme alanı olarak doğrudan gün ışığını görebilecek ancak peyzaj alanlarını tercih etmeniz doğru olacaktır. Bu sayede daha sağlıklı ve hızlı zenginliğe sahip sukulent bitkisine sahip olabilirsiniz. Suculent saksı seçiminiz suyu geçirgen bir saksı olmalıdır. Drenaj delikli bir sukulent saksısı fazla suyun akmasını ve sukulentinizin korunmasını sağlar.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Sukulent Çeşitleri

Farklı türde birçok sukulent çeşidi mevcuttur. Geniş yaprak sukulentler, renkli sukulentler, çiçek açan sukulentler gibi birbirinden farklı sukulent çeşitlerinden birini açıp dekorasyonlarınızı tamamlayabilirsiniz. Yetiştikleri genel ortalamalara göre farklı sukulent türleri: Aloe, Cotyledon, Graptopetalum, Graptosedum, Echeveria, Gasteria, Haworthia, , Crassula, Kalanchoe, Pachyphytum, Rochea, Senecio, Peperomia, Rhipsalis, Sansevieria, Sedum, Tillandsia Aeonium, Adromischus şeklinde sıralanabilmektedir.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Renkli Sukulent Çeşitleri

Bakımı oldukça kolay olan sukulent çeşitleri son yıllarda dekorasyonlarda sıklıkla kullanılmakta, hatta özel gün hediyeliği olarak dağıtılmaktadır. Minik görünümleri ile sempatik toplayan sukulent süs bitkisinin farklı çeşitlerini bulmak mümkündür. Dekorasyonlarında renkli sukulentler ile dökülen bir atmosfer yaratmak isteyenler renkli sukulent çeşitlerini tercih edebilir. Renkli sukulent çeşitlerinden bazıları: Crassula Springtime, Anacampseros Rufescens, Pink Love Echevieria, Echeveria Double Color, Echeveria Xlove, Haworthia Fasciata Alba, Black Prince Echeveria, Echeveria Perle Von Nurnberg Pink Snow olarak sıralanabilir.

Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Sukulent Nasıl Sulanır?

Sukulet yetiştiricilerinin merak ettiği önemli huşlardan biri sukulent nasıl sulanır sorusudur. Sulama sıklıkları ve miktarları büyük önemsenecek olanlarda etli detaylar açıkça görülüyor. Doğru sukulent sulama yöntemi; Kireçsiz dinlenmiş ve odalı olan suyu damlama yöntemiyle depolamaya dökmektir. Suculentler sık ​​sulama istemezler. Bu nedenle sukulentinizi her gün sulamanız doğru değildir. Sukulent bitkinizin ihtiyacına veletinize haftada bir ya da iki haftada bir şekilde sulayabilirsiniz. Sukulentiniz sulamadan önce sukulent havanın tamamen kuru olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer ona çok iyi bir bakış açınız varsa, onun nasıl bir şey olduğunu görebileceksiniz.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Sukulent Saksısı Nasıl Olmalı?

Suculent saklaması seçimi sukulentinizin gelişimi için önem arz edenin gerçekleşmesinden biridir. Bitkinizin dayanıklının sıkıştırılmayacağı, geniş ve hava alan saksıların bitki gelişimini sürdürmesi. Sukulent saksınızın drenaj deliklerinin olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Sukulentinizin fazla suyunu atabileceği delikler olmayan saksılarda yetiştirmeniz sukulentinizin fazla suyun bozulmasına sebep olabilir.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Sukulent Çoğaltma

Dekorasyonlarınıza muhteşem bir görünüm kazandıran sukulent bitkilerinizden daha fazla olmasını istiyorsanız sukulentinizi evinizde çoğaltabilirsiniz. Gerçekten buna değer mi? Suculentler kolay çoğalabilen süs çiçekleridir. Sukulent bitkisinin olgunlaşmış eski yapısı koparılarak çıplak bir şekilde bırakılır. Uygun miktarda su ile nemlendirilen sukulent topprağına kesilen sukulentin serilir ve filizlenmesi ıçin bırakılır. Sukulent’in filizlenmesi ortalama iki ila üç haftaya kadar gerçekleşmektedir. İki haftanın ardından filizlenmesi için serdiğiniz sukulent kısmında minik kökler görebilirsiniz. Köklenen sukulent yetiştirmenizi sağlayanları ekerek bir gün kadar sulamadan yetiştirmeye alıştırın. Alışma sürecini ardından yeni sukulentlerinize uygun sulama sürecini uygulayabilir ve büyümelerini keyifle izleyebilirsiniz.
Suculent Bakımı ve Çeşitleri

Sukulent Toprağı Nasıl Olmalı?

Suculent ürünleri için önemli noktalardan bir diğerini de doğru sukulent ürünlerini seçmektir. Suculentler diğer süs bitkilerinden farklı olarak özel bir toprak yapısı daha iyi gelişmektedir. Suculentler için nefes alan ve drenaja sahip olan toprak seçimi ilk aşamadır. Besin değeri yüksek sukulent toprakları ile sukulent bitkinizi hızla büyütebilir ve çoğaltabilirsiniz. Eğlenmek ne kadar güzel? Hazır sukulent topraklarını satın alacağınız gibi evde de doğru sukulent topraklarınızı hazırlayabilirsiniz. Evinde sukulent hava deposu isteyenler üç ana malzemeye ihtiyaç duymaktadır. Bu özellikler; saksı havası, kaba kum, perlit veya pomzadır. Suculentler kumlu saksılarda saklanmakta ve iyi şekilde yetişmektedir. Bu nedenle sukulent havanızı hazırlarken kaba kum kullanmanız önerilir. Perlitler sukulent saksılarınıza kalıplı bir yapı sağlayarak sukulentinizin hava akışını ve fazla suyun dışarı atılmasını sağlar. Sakınıza ve sukulentinizin boyutuna göre uygun ölçüde karıştıracağınız malzemeler ile ideal sukulent topraklarınızı oluşturabilirsiniz.

Sukulent Tohumu Nereden Alınır?

Suculentler günümüzün yaygın süs bitkilerinden olduğu için hemen onun çiçekçide tohumlarının oluşması mümkündür. Farklı sukulent türlerinin olduğu tohum karışımları da sukulent alınarak tercih edilebilir. Bu durumda yeterli güce sahip olmanızı kolaylaştıracak yeterli güce sahip olacaksınız.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın